Néphara(n)g

" Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr! " " Akinek hangja van, ordítson! Mire tartogatja? " Várjuk a publikálni vágyó Magyar embereket! - nepharang@mikromail.net -

Utolsó kommentek

Szimbolika vita a fészbúkon. Szabad kőműves jelképek a Nemzeti Radikális oldalon???

2011.07.02. 22:53 Szűcskoppány

"

Szabdkőműves a szimbólumok a HVIM és a Szentkorona Rádió jelképeiben és talán a Jobbikéban is.


Lévai György
, 2011. június 29., 13:17 Facebook:
 

Tudjátok nem elég ám csak kiabálni, hogy mekkora magyarok vagytok, meg kell azt is nézni, hogy kiknek a zászlaja alatt kiabáljátok ! 

A napokban egy igen érdekes vitára lettem figyelmes egy a Toroczkai és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által üzemeltetett Szentkoronarádió.com oldalon az "Újra miénk lett az utca" címmel megjelent írás kommentjeiben. 

 

Valaki beírta a kommentek közé, hogy bizony a HVIM Szabadkőműves jelképek alá toborozza a tagságot, és az embereket, és ugyanezen Szabadkőműves jelképek alatt tartja a szónoklatait is!

 

Akinek ez még nem tűnt volna fel valóban így van.

 

 Még a kereszt ábrázolása sem lehet véletlen forrás:http://www.galilei.hu/sajto/ipmszabadkom.htm

 

Ebből aztán keveredett némi vita és különböző eszmefuttatások láttak napvilágot.

Rengetegen hozzászóltak a vitához.

Olyannyira, hogy a Szentkorona Rádió üzemeltetőjének a HVIM-nek a vita kényelmetlenné vált, ezért törölte az összes hozzászólást, így ma már nem látható sem a vita, sem a levont, vagy levonható következtetések! 

 

Vajon miért? 

 

A vita azon tört ki, hogy a HVIM az "OMEGA" jelét használja, amely mintegy harapófogóként öleli körbe a magyar országalmát.

 Mint mindenki előtt ismeretes az "OMEGA", mint jelkép a Szabadkőművesek egyetemes jelképei közé tartozik, ők ha egy ilyet látnak azonnal tudják, hogy egy közéjük tartozó szervezetről van szó.

Azóta kiderült, hogy valószínűleg a HVIM jelképében szereplő kereszt ábrázolásának típusa, mikéntje is a Szabadkőművességre utal, de így együtt az OMEGA és a KERESZT együttesen viszont egyértelműen.

 

Hasonlóan ahhoz mint amikor valaki a sátán egyetemes jelét mutogatja beszéde tartása közben.

    

Számukra, a Szabadkőművesek számára ez azt jelenti, hogy általuk küldött testvérről, vagy létrehozott szervezetről van szó, amit ők kontrollálnak.

 

Szembesítették ezzel a HVIM-et és az általa üzemeltetett Szentkorona Rádiót.

 

A HVIM-esek próbálták a honlapon megmagyarázni a bizonyítványt, mindenkit lehülyézve, hogy elektromos ellenállás jele (ez azonban nem igaz, ennek jele az "R"), majd persze arra váltották miután leírták nekik, hogy nem a jele, hanem a mértékegysége.

Aztán azzal védekeztek, hogy erről Toroczkai nyilván nem tudott, amikor a HVIM-et alapította. 

Ami azért elképzelhetetlen, mert az egyik őse Tutsek vérbíró volt az 56-os perekben, azaz "értelmiségi" család sarja, így elképzelhetetlen, hogy ne tudta volna, hogy mit jelképez az általa és szervezete által választott jelkép. 

 

Többen leírták, hogy ez azért is elképzelhetetlen mert, ha valaki létrehoz egy a magyarságtudatra épülő egyesületet, társadalmi szervezetett, nyílván olyan jelképet választ magának, amely kifejezi a szándékait, vagy szervezete szándékait, ill. irányultságát.

 

Ezzel védekezni egyébként is amatőr dolog, mert mindenhol az interneten fellelhetőek a szabadkőműves szimbólumok és azok magyarázatai is.

 

A politikában valamennyire is benne levők, vagy csak alapszinten érdeklődők is pontosan tudják, és ismerik ezen szimbólumok jelentését!

 

Nem furcsa, hogy pont egy olyan, a magyarságát olyannyira hangoztató szervezet, mint a HVIM, vagy annak vezetése ezt ne tudná, vagy nem ismerné annak a szervezetnek (háttérhatalomnak) alapvető jelképeit, amely ellen saját állítása szerint harcol?

Nyilvánvalóvá vált mindenki számára az, hogy HVIM választása nem véletlenül eshetett erre, vagy ezekre a szimbólumokra. 

 

Aztán nekem is megakadt a szemem, még egy a Szentkorona Rádiót reklámozó pólófeliraton is, amely nyomattal több típusú, színű pólót is árulnak, reklámoznak.

Bizonyára mindenki ismeri, vagy feltűnt a számára a háromszögben levő Magyar Szent Korona ábrázolása ezeken a termékeken.

 

 

Mint bizonyára mindenki előtt ismert, hogy a háromszög, ha jelképként vagy logóként használják, mint jelkép, a Szabadkőművesség piramis jelképe, mivel már másodszor találkoztam a Szabadkőművesekre utaló jelképpel, észre kellett vegyem a harmadikat is, ami egyébként mindenki szemét kiszúrja.  

 

 

Nekem pl. eszembe sem jutna háromszögelni a Szent Koronát.

A Magyar Szent Korona nem háromszög, hanem félkör alakú!

Mint az előzőekben is említettem a "HÁROMSZÖG" mint szimbólum a Szabadkőművesség jelképrendszeréhez tartozik.

 

Van a HVIM háza táján több érdekes dolog is, ami szintén megjelent az oldalon pl.:

Mindenki előtt ismert, hogy Toroczkai nem Toroczkai, hanem Tóth, csak időközben megváltoztatta a nevét, mert nagy valószínűséggel nem felelt meg a céljainak. (Nem beszélve arról, hogy egyik őse vérbíró volt Tutsek néven az 56-os forradalom után.) forrás: wikipédia

 

A mai Jobboldalnak hívott oldalon több olyan "személyiség" is van aki úgy váltogatja a neveit, mint az alsógatyáját, vajon véletlen lenne?

Néhány név:

 

Zazriveczből - Vona  

Lénárdból - Lenhardt

Tóthból - Toroczkai

Zsiga Dánielből - Z. Kárpát Dániel

Nicolae Stefan Patrubany-ból - Patrubány Miklós stb.

 

Ez utóbbihoz tartozik egy kis olvasnivaló is: a http://bendeguz.tk/page.php?25

ahol többek között erről olvashatunk: A ROMÁN KOMMUNISTA PÁRT BIZALMASA VOLT ráadásul megtudhattuk, hogy egy örmény kisebbséghez tartozó Román állampolgárról van szó. 

Nekem pl. eszembe sem jutna, hogy megváltoztassam a nevemet.

Teljes joggal felmerülhet a kérdés, hogy vajon miért volt ill. van erre szüksége egyes embereknek?

 Talán azért, mert ilyen nevekkel, és a nevekhez tartozó háttérrel senki nem hitte volna el róluk, hogy a hazafiak közé tartoznak?

Nyilván nem azért változtattak nevet, hogy jól mutasson a munkahelyi jelentkezési lapjukon, vagy a cégekhez benyújtandó Europass Önéletrajzukon.  

Joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés vajon véletlen lenne?

 No de ennyi?  

Engem mindenesetre jól elgondolkodtatott a dolog, főleg azok után, hogy minden hozzászólást töröltek a Szentkorona Rádió üzemeltetői, a HVIM-esek.

Valamiért nem akarják, hogy kiderüljön.

Vajon miért?  

Az már csak hab a tortán, hogy bent ülnek a parlamentben a Jobbik színeiben.

Vagy ez sem véletlen?

Az Illuminátusoktól jött a mindent látó szem, mint jelkép.....erről a jelképről is sok minden található  az interneten.

             

Egy jellemző Illuminatus jelkép                   mindentlátó szem

forrás: http://sptanacs.blog.hu/2010/11/16/az_uj_vilagrend_illuminatusok

 

Hátha így ismerősebb:a Mndentlátó Szemként

 

    Jobbik logók kereszt nélkül. 

Bár ezoterikusok közül többen jelezték nekem, hogy a Jobbik Druida jelképeket használ, ami a szabadkőművességre utal, leszögezem, hogy én ezt nem tudom eldönteni, mert nem vagyok ennek a témának ismerője. Erről egy kis olvasnivaló:(http://www.facebook.com/note.php?created&&note_id=244582578900980) 

Véletlen lenne?

Ez is? 

Milyen sok a véletlen, vagy nem? Lehet, hogy nem véletlen az sem, hogy egy ilyen kis támogatottságú, létszámú egyesületecske, mint a HVIM túlzottan kihangsúlyozásra került, és a Jobbik szineiben még parlamenti képviselőt is bekerült. Elgondolkodtató.

Talán így már érthetően?   

Rátok bízom, döntsétek el ti!

Mint már említettem: 

"Tudjátok nem elég ám csak kiabálni, hogy mekkora magyarok vagytok, meg kell azt is nézni, hogy kiknek a zászlaja alatt kiabáljátok !

 

Mert könnyen hiteltelenné váltok!"

"

És pár hozzászólás természetesen név nélkül :

 

 - Szabadkőműveskedjetek kedvetekre naphosszat... Nagyon kell unatkozni ahhoz, hogy valakinek ilyen szintű üldözési mániája legyen... De a lényeg akkor is az, hogy ha lenne stílusod, akkor nem ilyen sunyi módon támadnád Lacit és a HVIM-et! Írj neki nyílt levelet és hívd ki nyilvános vitára! Ha ilyen biztos vagy magadban, akkor miért kell ilyen sunyi módon lejáratni! Állj ki ellene és bizonyíts!

Toroczkai Lacival tessék szemtől-szembe megbeszélni a dolgokat! Csak azt fogadom el, ha őt fogod meg! Nem érdekel, hogyha nem tudtak neked olyanok felelni, akik lehet, hogy nem is vármegyések...

 

 - Foglalkozásomból eredően némileg járatos vagyok a szimbolikában, így az elemzéssel kénytelen vagyok egyet érteni. Az már más kérdés, hogy ezek szándékosan alkalmazott elemek e, vagy kizárólag abból fakad, hogy a szabad kőműves szimbólumok igen erősen terjesztett, divattá tett jelek. Mert ha utóbbi a helyzet akkor egyszerűen egy "menő" megjelenésű tudatlanságból fakadó szimbólumrendszerrel találkozhatunk. Az viszont tény, hogy a nagy nyilvánosság előtt ismert, populáris nemzetinek nevezett egyesülések zászlajai között én még egyetlen az eredeti Magyar vallásra, vagy ősi kultúránkra, népi művészetünkre utaló jelet nem láttam. Ez nem vonatkozik a kisebb, kevésbé ismert szerveződésekre, mert ott előfordult már. Azt viszont én magam is vallom, hogy populáris divat jelek alkalmazása pont annyira teszi Magyarrá a zászló alatt gyülekezőket, mint a teszkós békön, meg a mai multikulti rendszer. Kemény dió lenne belemenni egy részletes elemzésbe, de sajnos a manapság divattá vált tarsolylemezek, süvegcsúcsok stb. alkalmazása sem éppen helyes dolog. Végül, és sok minden mást is szem előtt tartva, fenntartom a lehetőségét annak, hogy ezek a szimbólumok tudatlanságból kerültek oda ahova. Ismétlem, csak fenntartom a lehetőségét, de nem zárom ki a szándékosságot. Az pedig egyértelmű, hogy azok a nagyon Magyarok akik ezek alatt gyülekeznek, tájékozatlanságukból eredően fogadják el ezeket a jelképeket.

 

 - Bár igazat adhatnék neked.
Sajnos az a helyzet, hogy ezek ilyen hagyományőrző, ill. történelmi népfőiskolát is üzemeltetnek "Attila Király" népfőiskola címen.
A Jobbikosok pontosan tudták, tudják és ismerik ezeket a jelképeket, hiszen fennen hangoztatják, hogy ezek ellen küzdenek.
Én elképzelhetetlennek tartom, hogy ne ismerjék a szimbólumokat, a vezetőik ismerik az biztos...
Mint tudod voltam vezető a Jobbikban én rájöttem, ők meg tudták.....és ennyi véletlen nem létezik.

 

 - Véletlen valóban nem létezik, de ha olyan eszméletlen kultúrált népfőiskolából ered a tudásuk, hogy nem láthatunk igazi Magyar (Mag ár) szimbolikát egyetlen zászlón sem? Közhelyekkel, és halott őseink egyéni, személyes tárgyaik rekonstrukciójával teremtett divatot láthatunk csak valamint Magyar WARRIOR-okat. Tényleg ez a "nemzeti" oldal?

 - Nem ez az álnemzeti oldal, amit létrehoztak, valakik...

 

Forrás : FaceBook - Lévai György

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nepharang.blog.hu/api/trackback/id/tr53033633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy.atilla 2011.10.30. 14:32:40

Szia! Lenne egy-két bajom az elemzéseddel:
Kezdetként az omega jel: javíts ki ha tévedek de a görög ábécé első és utolsó betűje a kezdet és a vég és ezáltal Jézus Krisztus jelképe. ("Én vagyok a kezdet és a vég") Szóval Krisztus is szabadkőműves?
2: Torockai Lászlóról nem találtam semmit a wikipédián. De valószínűleg te sem, ezért nincs valódi hivatkozás csak próbálod fedezni magad hogy odaírtad, az éreztetve mintha: mégha lenne is cikk róla az szentírás volna...
3: A háromszög is szabadkőműves ugye? Mint minden más mértani alakzat? Atya-Fiú-Szentlélek(Szentszellem) például nem lehet?
4: Zazrivec - Vona névváltásról maga a megszólított ír a saját életrajzában: "Másik meghatározó családi élményem a hazáért való önfeláldozással kapcsolatos. Mint akkoriban sokaknak, nekünk is volt második világháborús, hősi halottunk. Apai nagyapám, Vona Gábor Erdélyben esett el a szovjet csapatok elleni reménytelen harcok során. Édesapámat kétszer látta, mindkétszer csecsemőként. A családi legendárium szerint kedves, szerény és jó ember volt. Fiatalon megözvegyült nagyanyám évekkel később hozzáment Zázrivecz Józsefhez, aki nevére vette az édesapámat is, és felnevelte. Így születtem én Zázrivecz Gábor néven. Az érettségi megszerzése után régi vágyamat váltottam valóra, amikor visszavettem a vér szerinti nevemet hősi halott nagyapám emlékére." Forrás: www.vonagabor.hu/vona-g%C3%A1bor-%C3%B6n%C3%A9letrajza
5: Az "o" betű benne ponttal: nem tudom hogy kevered a jobbikhoz, de a kör benne ponttal sokkal előbb volt az atyaisten és a nap jelképe mint esetleges szabadkőműves jelkép. Mert ugye minden mértani alakzat szabadkőműves jelkép?
6:A nemzeti színek mindentlátó szemként értelmezve na ez számomra a csúsztatás magasfoka. Ráadásul kivetted a keresztet! Persze meg ha belerakod az ötágú csillagot akkor meg egyenesen sátánisták! Ez már nevetséges.
7: Ha idézőjel közé teszel valamit akkor csakis pontosan mert az "Idézet".
Különben saját magadat teszed hiteltelenné. Szóval: "Attila Király" népfőiskola - helyett: "Atilla Király Népfőiskola". Te idézőjel közé tettél valamit ami nem úgy van igazából. (A különbség ott van hogy az utóbbi az eredetibb, kiejtés szerinti írásmódja a névnek, az előbbi írás ki sem lehet ejteni. Ez jelképezi a mai gaz világot a régi Igaz-zal szemben)
Összegezve: elég gyengére sikerült a bomlasztó, szalámizó próbálkozásod. Olcsó trükk a Divide et Impera jegyében.
Köszönöm hogy leírhattam.
Nagy Atilla, az egyik Atilla Király Népfőiskolás
ui.: Az iskola jelképét vajon miért nem tetted ide? Mert nem értelmezhető a kis szabadkőműves beskatulyázott világodban?
süti beállítások módosítása