Néphara(n)g

" Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr! " " Akinek hangja van, ordítson! Mire tartogatja? " Várjuk a publikálni vágyó Magyar embereket! - nepharang@mikromail.net -

Utolsó kommentek

Az a bizonyos kiegyenesített kasza

2011.06.20. 18:14 Szűcskoppány

Üdvözlöm Nemzettársaimat!

Ma egy rövidke történetet osztanék meg veletek. Bizonyára többen ismeritek, de aki mégsem, annak mellbevágó tanulsággal járhat. (szóval pajzsokat kitartani!)

Dózsa György korában járunk. A felkelő parasztsereg éhezik. Két katona az éhezést megelégelve egy közeli parasztgazdaságból ellopnak egy tyúkot, és megeszik. Természetesen a dolog nem marad titokban, és Dózsa magához rendeli a két bűnöst, akik közül egyikük azonnal vállalja, hogy ő lopta el a tyúkot. Remélem tudjátok hogy ekkoriban milyen büntetés jár a lopásért. ( Istenem! Mennyi félkezű ember volna ebben az országban...) Nos Dózsa kérdőre vonja katonáját, hogy melyik kezével követte el bűnét, mert az lesz levágva. A tolvaj közli hogy a jobb kezével tette.

Nagy veszekedés tör ki. Node ne valamiféle mónikasós ajvékolásra gondoljunk ebben a pillanatban. A vita azért tör ki, mert a tolvaj jobb kezes, és ha levágják a jobb kezét, nem tud majd harcolni a SZABADSÁGÉRT DÓZSA MELLETT!

Ha valaki képes értelmezni azt az erkölcsi magaslatot, amit ez a kor képviselt, akkor a mai világot méltán nevezheti pokolnak, káosznak, vagy aminek csak akarja. Nyilván a legtöbb ember nem is értené. Érezzük meg hát a különbséget, mert amit e történet tanúsít az nem más, mint hazaszeretet, összetartás, becsület. És nem adjon az Isten szebb jövőt, nem tudálékos ajvékolás a fészbúkon, nem névtelen szavazgatás, nem kurvaanyázás az utcán, és nem paprika spray. Szívesen megnézném, abban az időben hányan menekültek külföldre dolgozni, mert nem tudják biztosítani önmaguknak és családjuknak az amúgy az élethez teljesen felesleges, valóságban totálisan értéktelen dolgokat, úgy mint a televízió, a kóla a csipsz, a nájki póló ( de ide sorolhatnám akár a nagy divatnak örvendő "harcos" ruhákat is), az évente, félévente új mobiltelefon, és had ne kelljen felsorolnom a "fejlett" civilizáció haszontalan vívmányait. Szolgáljon e történet tanulságul, mert nem kívánok bántani, megsérteni senkit, de tudnotok, értenetek kell, hogy a világ amit hozott nekünk ez a "civilizáció", hamis, hazug, értéktelen. Értékeinket a kultúránkban, a történelmünkben, a földünkben, a valós vallásunkban, a természetben, a gyermekeinkben, és az őseink tudásában találhatjuk meg. Igen, ezek azok amiket elvesz, és már majdhogynem teljesen elvett tőlünk ez az igazán fejlett civilizáció. Keressétek a tudást, Kérjétek, mert az megadatik!

 

Ui.: Továbbra is várom a publikálni vágyó Nemzettestvéreket. Nem kell újságírói tudomány, nem kell egekbe menő retorika, csak a szavatokra, a gondolataitokra vagyunk kíváncsiak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nepharang.blog.hu/api/trackback/id/tr743000899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása